Vaststellingsovereenkomst

U ontvangt een telefoontje met het verzoek om bij uw baas op kantoor te komen. Op kantoor krijgt u een vaststellingsovereenkomst gepresenteerd. U heeft geen flauw idee wat het is en wat uw rechten hierin zijn. In paniek en onder druk zet u een handtekening. Het enige wat u nu beseft is dat u ontslagen bent. Wij raden u aan om direct contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen om eventueel uw handtekening ongedaan te maken en een verbeterde overeenkomst te regelen. Bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst met behoud van de WW-uitkering en een forse transitievergoeding. Vaststellingsovereenkomst controleren door specialist.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst wil zeggen dat een werkgever en werknemer overeengekomen zijn dat uw arbeidsovereenkomst beëindigt wordt. Als u dit samen overeengekomen bent dan wil dit zeggen dat u met uw eigen goedkeuren ontslagen bent. Dit kan betekenen dat u geen recht meer heeft op een WW-uitkering. De afspraken over het ontslag staan allemaal omschreven in het document. Een advocaat kan het document eventueel voor u doornemen en nakijken. Afhankelijk van de formulering heeft u bijvoorbeeld wel recht op een WW-uitkering ondanks dat u een handtekening gezet heeft. Mocht dit niet zo zijn dan kan u gebruik maken van uw 14 dagen bedenktermijn. Dit termijn gaat in op de dag dat u een handtekening gezet heeft. Bel daarom altijd direct uw advocaat. U weet dan zeker waar u nou eigenlijk precies mee akkoord gaat.

Transitievergoeding in de overeenkomst

Als uw oude werkgever van plan is om u een transitievergoeding te betalen, dan moet dit ook in de overeenkomst staan. Soms is dit helemaal niet opgenomen en heeft u er akkoord opgegeven terwijl u er wel recht op heeft. Of er staat wel een vergoeding in, maar deze is veel lager dan de wettelijke transitievergoeding waar u recht op heeft. Wij kunnen voor u berekenen waar u recht op heeft en u zelfs helpen om een hogere vergoeding te krijgen.

Extra voorwaarden in de overeenkomst opnemen

U zal straks op zoek moeten naar een nieuwe baan vanwege uw werkgever. Eén van de extra voorwaarden die u bijvoorbeeld kan laten opnemen is dat het concurrentiebeding niet meer geldig is. U mag gewoon bij de concurrent solliciteren. Als uw werkgever dit liever niet heeft, dan moet hij u gewoon in dienst houden. Dit soort extra’s kunnen wij voor u regelen. Bel direct onze advocaten op en twijfel niet langer over het tekenen van een vaststellingsovereenkomst!

Overeenkomst van opdracht laten opstellen